Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Klassieke Homeopathie

Klassieke homeopathie stimuleert het zelfherstellend vermogen.


Samuel Hahnemann (1755-1843),  arts, apotheker en vertaler van geneeskundige boeken, is de grondlegger van de klassieke homeopathie. Hij ontdekte dat als een stof bij gezonde personen bepaalde ziektesymptomen kan opwekken, dezelfde stof bij zieke mensen soortgelijke symptomen juist kan genezen. Hij noemde zijn geneeswijze homoeos pathos, oftewel ‘gelijksoortig lijden’.

Na de dood van Hahnemann werd zijn levenswerk door anderen voortgezet en heeft de klassieke homeopathie zich verder ontwikkeld. De richtlijnen van Samuel Hahnemann vormen echter nog steeds de basis.

Klassieke homeopathie is een natuurlijke en mild werkende geneeswijze. Zo kent een homeopathische behandeling, mits goed toegepast, geen bijwerkingen.

Een homeopathische behandeling stimuleert het zelfherstellend vermogen en is gericht op het weer in balans brengen van lichaam en geest.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren