Homeopathische middelen

"Ieder mens is uniek en heeft een persoonlijk homeopathisch middel nodig."

Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van homeopathische middelen. Deze hebben een natuurlijke basis. Ze worden vervaardigd uit plantaardige of dierlijke materialen en mineralen. 

Voordat een homeopathisch middel gemaakt kan worden is het nodig om de grondstof oplosbaar te maken. Vervolgens wordt de oplossing afwisselend verdund en geschud.

Na elke herhaling van dit proces wordt de potentie hoger en werkt het middel krachtiger en langer door. Uiteindelijk verdwijnt de oorspronkelijke stof uit de oplossing maar de geneeskrachtige werking ervan blijft behouden.

Als een stof bij gezonde personen bepaalde ziektesymptomen kan opwekken, kan dezelfde stof, volgens het principe van de klassieke homeopathie, bij zieke mensen soortgelijke symptomen juist genezen.

Een eenvoudig voorbeeld hiervan is allium cepa, oftewel ui, bekend om het veroorzaken van  tranende en brandende ogen bij het snijden ervan. Bij allergische reacties met tranende en brandende ogen kan het homeopathische allium cepa juist helpen om de klachten te verlichten.  

Een goed passend homeopathisch middel kan een langdurige en diepe positieve verandering teweegbrengen.